Huurwoningen die direct beschikbaar zijn in Zwolle en Omgeving. Studio's, Kamers, Appartementen en meer voor particulieren, direct beschikbaar!

Bel ons: 038 7600 956

De Nederlandse woningmarkt heeft vorig jaar het beste kwartaal beleefd sinds het aanvangen van de crisis. De huizenprijzen stegen in het laatste kwartaal van 2013 met 1,5 procent. Tot deze conclusie komt de Nederlandse Vereniging van Makelaars, aan de hand van eigen verkoopcijfers. Tussen oktober en december verkochten makelaars, aangesloten bij de NVM, ruim 27000 woningen. In heel 2013 werden 87000 woningen verkocht, 2 procent meer dan in 2012.

Oorzaken

De positieve ontwikkeling op de woningmarkt is voor een groot deel te wijten aan de lage rente. Daarnaast heeft het toegenomen consumentenvertrouwen een belangrijke rol gespeeld in het proces. De afgelopen twee kwartalen is er amper sprake geweest van prijsdalingen. Ook staan woningen steeds korter te koop.

De verwachtingen van de NVM is dat de woningverkopen zullen blijven toenemen, en dat de huizenprijzen zich zullen stabiliseren op het huidige niveau. Ook de minister van Wonen, Stef Blok, is positief gestemd. Volgens Blok komt het vertrouwen in de woningmarkt weer helemaal terug. Een nadeel noemt hij het grote regionale verschil; de tijd van voor de crisis is nog lang niet terug.

 

Bron: Volkskrant.nl

Geplaatst door:: admin

Zwolleverhuur op social media

Like ons op Facebook en Twitter!