Huurwoningen die direct beschikbaar zijn in Zwolle en Omgeving. Studio's, Kamers, Appartementen en meer voor particulieren, direct beschikbaar!

Bel ons: 038 7600 956

Volgens de PVDA en de ChristenUnie moet het in de nabije toekomst mogelijk worden voor middeninkomens om ook in de sociale sector te kunnen huren. De inkomensgrens, die momenteel ligt op 34.000, zou volgens beide partijen verhoogt moeten worden naar 43.000. Huurprijzen in de vrije sector beginnen doorgaans bij 800 euro, wat voor een grote groep inkomens in Nederland amper te betalen is. Daarnaast stelt PVDA-kamerlid Monasch dat er weinig huurwoningen in de vrije sector door particulieren worden verhuurd.

Met de verhoging van de inkomensgrens worden veel mensen geholpen. De maatregel gaat waarschijnlijk in eerste instantie 5 jaar duren. Na deze periode wordt gekeken of deze groep middeninkomens nog steeds recht hebben op de verhoging van de inkomensgrens.

Niet alle partijen zijn het zogezegd eens met deze maatregel. Zo is de VVD tegen; volgens Kamerlid Visser zorgt deze maatregel ervoor dat mensen met een lager inkomen problemen zullen gaan krijgen met het toetreden tot de woningmarkt, omdat wachtlijsten oplopen.

Bron: Nos.nl

Geplaatst door:: admin

Zwolleverhuur op social media

Like ons op Facebook en Twitter!