Huurwoningen die direct beschikbaar zijn in Zwolle en Omgeving. Studio's, Kamers, Appartementen en meer voor particulieren, direct beschikbaar!

Bel ons: 038 7600 956

Nieuwe huurders betalen in Overijssel ruim zes procent meer voor particuliere huurhuizen dan een jaar geleden. De prijs per vierkante meter is gestegen van gemiddeld 7,99 euro per maand naar 8,50 euro. In Zwolle en Deventer stegen de prijzen nog meer, respectievelijk dertien en tien procent.

 
Uit onderzoek van het CBS blijkt dat de totale huurmarkt in Nederland gemiddeld zon 4,4 procent duurder is geworden. Daarbij werd echter niet alleen naar particuliere maar ook naar sociale huurwoningen gekeken en bovendien alleen naar de huizen die al verhuurd werden. Voor bestaande bewoners kan de huur niet zo makkelijk verhoogd worden, dat is aan allerlei regels verbonden. Maar als een woning vrijkomt en er een nieuwe bewoner wordt gezocht, mag er een nieuwe huurprijs worden vastgesteld.

 
De grote stijging van de huurprijs in Overijssel komt voornamelijk omdat er steeds minder keus is. De laatste maanden neemt het aanbod in de provincie snel af en huurhuizen worden sneller verhuurd. Zo stonden er vorig jaar ruim 150 woningen in de vrije sector twee maanden of langer leeg, momenteel zijn dat er 40.

 

Bron: RTV Oost 3 oktober 2014

 

Geplaatst door:: Nieuws

Related Posts

Zwolleverhuur op social media

Like ons op Facebook en Twitter!