Huurwoningen die direct beschikbaar zijn in Zwolle en Omgeving. Studio's, Kamers, Appartementen en meer voor particulieren, direct beschikbaar!

Bel ons: 038 7600 956

Gemeenten vragen stelselmatig te hoge grondprijzen. Dit zorgt ervoor dat een te hoge huurprijs wordt gevraagd voor nieuwe huurwoningen. Dit is gebleken uit onderzoek van Capital Value en ABN AMRO.

Het onderzoek toont aan dat het tekort aan woningen in Nederland zal toenemen in de komende jaren. Het wordt verwacht dat het tekort wel op kan lopen tot 300 000 woningen omstreeks 2020. Het gaat met name om woningen met een huurprijs van 655 tot 800 euro. Door het flexibeler worden van de arbeidsmarkt worden minder hypotheken verstrekt, waardoor er een overschot gaat ontstaan aan huurders. Zodoende moeten veel mensen, al dan niet noodgedwongen, kiezen voor een huurwoning.

Het tekort zou kunnen worden opgelost door de aanbouw van nieuwe huurwoningen, maar dit is dus onmogelijk door de hoge grondprijzen. Een positief punt is wel dat de onderzoekers wel zien dat internationale beleggers gaan investeren in Nederland. Dit zou het tekort aan huurwoningen positief kunnen beïnvloeden. Van de drie miljard euro die beschikbaar is voor de bouw van huurwoningen te komende jaren, is 1 miljard afkomstig van over de grenzen.

Bron: ND.nl

Geplaatst door:: admin

Zwolleverhuur op social media

Like ons op Facebook en Twitter!