Huurwoningen die direct beschikbaar zijn in Zwolle en Omgeving. Studio's, Kamers, Appartementen en meer voor particulieren, direct beschikbaar!

Bel ons: 038 7600 956

Vele werknemers van woningbouwcorporaties gaan een moeilijke tijd tegemoet. Onder meer door de nieuw ingestelde verhuurdersheffingen, te samen met mislukte nieuwbouwprojecten hebben woningbouwcorporaties te kampen met financiële strubbelingen. Ze raken snel door hun buffers heen, waardoor er gesneden moet worden in het personeelsbestand.

Dit is gebleken na een enquête onder vele directeurs van woningbouwcorporaties, uitgevoerd door onderzoeksbureau OverheidinNederland.nl. 94 procent van de corporaties moeten saneren, waardoor duizenden banen verdwijnen. Naast het verminderen van personeel is het ook de bedoeling van veel instanties om efficiënter te werken, en extra woningen te verkopen ofwel te verhuren.

Er is veel toezicht op de sector van woningbouwcorporaties. In het verleden zijn er vele misstanden bevonden, zoals het aangaan van onverantwoorde risico’s, speculatie met rentecontracten en vertrokken vele directeurs met erg hoge vergoedingen. Komende maand start een parlementaire enquête naar misstanden; het verhoren van betrokkenen gaat minstens 6 week duren.

Bron: NRC 30-5.

Geplaatst door:: admin

Zwolleverhuur op social media

Like ons op Facebook en Twitter!